INGREDIENTS ( per a 12 madalenes):
- 220 gr. de farina de galletes i pastissos
- 80 gr. de cacao en pols
- 225 gr. de sucre
- un sobre de llevat
- 200 ml d'oli d'oliva suau
- 75 ml de llet sencera o altra
- 4 ous grans
- ratlladura d'una llimona gran
- una mica de sal
- Tamisem la farina i la mesclem junt amb el llevat, el cacao en pols i una mica de sal.
- Rentem la llimona i la ratllem damunt de la mescla prèvia.
- Calentem el forn a 200ºC.
- En un altre recipient, amb una batedora de varilles, mesclem el sucre amb els ous fins que es vegi homogeni.
- Afegim l'oli i la llet a la mescla i tornem a batre. Mica a mica afegim a la mescla el que tenim a l'altre recipient que hem tamisat al principi (la farina, llevat, cacao i la sal) fins tenir-ho tot ben mesclat.
- Omplim el motlle per a les madalenes però no fins a dalt de tot, perquè la massa pujarà i no volem que sobresurti molt.
- Si tenim un motlle per a madalenes fet de silicona si volem no cal posar motlle de paper, però haurem de mullar el motlle amb una mica d'oli.
- Posem una mica de sucre per damunt de cada motlle per a decorar.
- Amb el forn a 200ºC posem el motlle i el deixem durant 20 minuts. Per comprovar que estiguin cuites, es punxen amb un punxó o un ganivet, i si surt net ja estan cuites.
- Es deixen refredar abans de desmotllar-les.