dilluns, 14 de juliol del 2014

HUMMUS



per acompanyar un pica pica, per compartir i per menjar llegums de manera fàcil i fresca...


Ingredients: (4 Persones)
  • 500 gr. de llegum cuit escorregut (cigrons, llenties, mongetes o pèsols)
  • Suc d'una llimona
  • 2 cullerades de Tahín (crema de sèsam)
  • 1-2 gra d'all.
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Comi (opcional)
  • Pebre vermell dolç (opcional)
Preparació:
  • Coure el llegum o aprofitar el que va quedar del dia anterior reservant una mica del brou de la cocció. 
  • Posar tots els ingredients (tret del pebre vermell) dins d'un bol i triturar fins aconseguir una consistència suau i cremosa.
  • Si cal afegir una mica de brou o aigua per aclarir una mica la "pasta"
  • Col·locar l'hummus en un plat o un bol.
  • Ruixar una mica d'oli per sobre sense barrejar, un polsin de pebre vermell per a decorar (opcional)i servir immediatament acompanyat de pa de pita fresc o torrat, crudités de verdures, galetes per untar, etc.
  • Guardar sempre a la nevera i consumir dins dels 2-3 dies següents preferentment.