dilluns, 16 de juny del 2014

COCA DE BRIOIX AMB FRUITA




INGREDIENTS (massa):

300 g. de Farina Força (w280)

120 g. de Llet (freda)
5 g. de Sal
6 g. Llevat forner en pols
1 Ou
60 g. de Sucre
30 g. Mantega (Tº ambient)
1 cllda. d’espècies a gust: anís en pols,
canyella en pols, vainilla ensucrada
i aigua d’azahar.

INGREDIENTS (decorar):
Fruita confitada: taronja, meló, cireres

Sucre
Pinyons o Ametlla picada (opcional)

PREPARACIÓ:

  • Introduïu tots els ingredients dins d’un bol a excepció d’una quarta part de la llet.
  • Barrejar i si cal afegir la llet que resta.
  • Abocar la pasta a sobre del taulell.
  • Amassar fins que aconseguiu una massa fina i suau.
  • Fer una bola amb la massa (untar una mica d’oli per sobre) i deixar-la reposar tapada amb film durant 1:00 h. aprox.
  • Preparar la safata del forn i col·locar paper de forn a sobre.
  • Estirar la massa amb l’ajuda d’un corró fins aconseguir una forma allargada i col·locar-la sobre la safata del forn. (el corró i el taulell s’han d’untar amb una mica d’oli per poder estirar la massa)
  • Posar la fruita a sobre, enganxant-la ben fort.
  • Deixar reposar durant 1:30-2:00 h. aprox. (tapada amb film)
  • Escalfar el forn.
  • Pintar la coca amb 1 ou batut.
  • Posar sucre en gra a sobre i pinyons o ametlla picada (opcional).
  • Enfornar a 220ºC.
  • Temps aproximat de cocció: de 12 a 14 minuts.
  • Treure del forn i pintar o polvoritzar amb licor d’anís per sobre.